Olympia, a 18 hónapos erdélyi kopó szuka

Delectus étrenddel gondozott erdélyi kopó szuka kutya portréA 2010. januári születésű Olympia nevű erdélyi kopó szuka kutya a Fenyvesi-Vadűző alomból származik. Táplálkozása során a normál kereskedelmi forgalomban elérhető ? az életkor szerint ajánlott ? kutyatápokat használtuk, melyből ? tekintettel a felnőttkori közepes termetére ? megfigyelhetően jelentősebb mennyiséget fogyasztott egészen 9-10 hónapos koráig.

Ettől kezdve a természetes alapanyag bevitelt figyelembevéve törekedtünk olyan étrendet kialakítani, ami minél inkább ellenőrizhető minőségi összetevőkből és manufakturális előállítási folyamaton keresztül készül és hangsúlyosan “fajta központú”. Ezalatt az adott korú, nemű és a kutya ? ember közötti kapcsolatának szocializálódása során mindinkább a természeti állapothoz kötődő, a természetben fellelhető növényi, illetve a háztáji haszonállati alapanyagokból összeállításra kerülő speciális étrendet értjük.

Az étrend ilyen irányú módosításával tapasztalatunk az, hogy a kutya kedélyállapota, fizikális felépítése, immunrendszere, keringése és emésztése a lehető legkiegyensúlyozottabb, megbetegedéseket egyáltalán nem fordultak elő.
A jövőben is a Delectus, Semsey Richárd által kialakított étrendet kívánjuk követni, mivel az minőségi összetétele hús koncentrátuma a kutya szempontjai szerint kerül kialakításra, szemben a kereskedelmi ? gyártói szemlélettel, melyben ugyanez még nyomokban sem volt tapasztalható.
Az ilyen egyedi étrend kialakítását valamennyi háziállatát szerető gazdának ajánljuk.
Delectus étrenddel gondozott erdélyi kopó szuka kutya habitus
írta: Varsa Máté

A bejegyzés kategóriája: Gyógyult esetek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>