Tóbiás három éves

Tóbiás, a törpeschnauzer lassan három éves lesz, és kicsattanó egészségnek örvend!
 
Tóbiás a minap ezer napos múlt, így kicsit visszatekintettünk, honnan hová jutott a kutyus. Kijelenthetjük, hogy a hosszan tartó emésztési problémák, krónikus légúti fertőzések, hónapokon át tartó kennel köhögés, veszélyes és költséges diagnosztikai eljárások továbbá számos antibiotikum kúra ?fémjelezte? egy-másfél év után Tóbiás makkegészséges! Ahogyan arról korábban beszámoltunk, – elnézést a kereskedelmi reklámokat idéző nyelvezetért -, amióta a Delectus tápjait adjuk kutyánknak, a legapróbb egészségügyi problémával sem találkoztunk.

 

 

 
A jót igen könnyen megszokja az ember, így hál? Istennek manapság már alig-alig sikerül felidézni azokat a szomorú eseményeket, amelyek oly hosszú időn keresztül meghatározták Tóbiás (és gazdái) életét. Ami azonban viszonylag új élmény és impulzus, az az, hogy a kutyus az elmúlt negyed évben minden korábbinál jobb, kirobbanó formában van. A tavaszi ?nyírás? alkalmával a kutyakozmetikus megállapította, hogy az eb fajtatársaihoz és korábbi önmagához képest is kifejezetten izmos illetve inas. A dicséret természetesen örömteli, ugyanakkor némileg meglepő annak fényében, hogy a kutya sajnos az elmúlt időszakban lényegében szobakutyává minősült vissza, vagyis többlet-mozgásról egyáltalán nem beszélhetünk, sőt.
 
Tóbiás kiváló kondícióban van: úgy a napi rutin sétáltatás során, mint a hétvégi hosszabb kirándulások alkalmával fantasztikus formáról tesz tanúbizonyságot: ugrál, szökell, sprintel.  Jó kedvű, állandóan játékra kész. Testtartása, jelölései, a jelölést követő kaparásai, a kutyákkal való kommunikációja mind-mind a korábbiaknál magasabb fokú dominanciáról árulkodnak, noha korábban nem számított domináns egyednek; inkább gazdijai lábánál ?vészelte át? a többi kutyával való érintkezést. Tóbiás egészen egyszerűen kicsattanó egészségnek örvend: robbanékony, energikus, esztétikus és kiemelkedően aktív! Nem telik egy egyetlen nap sem, hogy ne állapítanánk meg, hogy mennyire előnyére változott, és hogy ne okozna boldog perceket, ahogyan jön-megy, szökell, ugrándozik, rohangál ? ahogyan létezik a világban.
 
Nagyon törekszünk rá, hogy a tőlünk telhető, sőt, a lehető legjobbat adjuk neki mindenből, amire csak egy kutyának szüksége lehet. Van, amikor ez sikerül, van, amikor kevésbé. Természetesen jobb lenne, ha többet mozoghatna, kirándulhatna, még több munkát, feladatot kapna és így tovább. Egy azonban biztos. A kiindulópont, a táplálék tekintetében nagyon-nagyon elégedettek vagyunk, ez ügyben igazán nincs miért szégyenkeznünk: kutyánk valóban a legjobbat kapja.
 
Köszönettel,
Tóbiás gazdái

Kategória: Gyógyult esetek | A közvetlen link.

Tóbiás három éves bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Megyeri Csilla hozzászólása:

    Szeretném felvenni a kapcsolatot a törpe snaci gazdáival, mert nekem is törpe snaciaim vannak. Érdekelne mi lett vele, mos 2 év távlatából hogy van, mik a tapasztalatok, szeretném közvetlenül a gazdi véleményét hallani és barátkoznék szívesen vele is és más törpe snacisokkal akik nyers táplálkozást tartanak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>