Miért betegek a házi kedvenceink?

Az Állatorvosi eskü szövege.

“Én????esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányához és a néphez hű leszek. Az Állatorvostudományi Egyetem és annak vezetői iránt tisztelettel viseltetem és állatorvosdoktori képesítésemhez méltó magatartást tanúsítók. Fogadom, hogy állatorvosi működésem közben az állategészségügyi és állatvédelmi törvényeket és rendeleteket betartom.
Szakértői véleményeket és bizonyítványokat mindig igaz meggyőződésem és legjobb tudásom szerint, egyéni érdekre való tekintet nélkül adok. Fogadom, hogy tudásomat, minden erőmet népünk és a Magyar Köztársaság javára fordítom.”

Vétkesek közt cinkos, aki néma.

Az az alapvető tény, hogy a ragadozó- és a növényevő állatok táplálkozása között, milyen fontos, és szoros összefüggés és összetett szabályok működnek, és ennek a ténynek, tudásnak a birtokában HALLGATNAK. Miért nő a beteg emberek és állatok száma, és miért nő az állatorvosok száma?!!!!!

A hóhérok városában mindig vörösek a folyók! S. R.

Alapvető érdekük, hogy ezt a rendkívül fontos tényt szándékosan figyelmen kívül hagyják (több évtizede) az állatorvosok. Amikor jóváhagyták, és nem tiltakoztak a rendkívül negatív következményekkel járó döntéseik ellen (most sem hallom, hogy tiltakoznának), engedélyezték a manipulált termények termelését, a mesterséges kémiai anyagokat, manipulált használatát, takarmányállatok hiányos takarmányozását, hiányos hatóanyagú termékek gyártását, a tápgyártók és minden más gyártó hitvány termékének a piacra jutását.

Ez a döntésük, megteremtett egy befolyásos, erős gazdasági szereplőt, az állatorvos társadalmat. Megszületését és megmaradásának a feltételeit, a PROFIT PROFÉTÁK teremtették meg.

Tehát a kutyák és a más házi kedvencek, az állatorvosok egzisztenciális és szakmai érdekeinek az áldozatai. A nagyüzemi élelmiszer, tápgyártók és feldolgozók, valamint gyógyszeripar, az állatorvosok támogató döntéseivel, és vélemény nyilvánításaival VISSZAÉLNEK, a gondoskodni akaró, tisztességes emberek bizalmával.

A kutyák táplálékaként gyártott termékek kizárólag a profitszerzés szempontjai alapján készülnek!

A kutya táplálékát alkotó anyagokat természetellenesen nagyüzemi technológiával termelik és tenyésztik (állítják elő).
Minden kutyatáp gyártó a következő alapanyagforrásokat használja meghatározó mennyiségben, közvetlen vagy közvetett formában.
A minőséginek hangoztatott száraz vagy konzerv eledelek, csak mennyiségi összetevőkben térnek el, de legtöbbször még úgy sem különböznek, a kevésbé hangsúlyozott tápoktól.

A tápgyártók számára meghatározó állati fehérjék: csirke, pulyka, marha, sertés, nyúl, stb. Ipari növények, ipari technológiával nevelt állati származékok (pata, toll, szőr, stb., kevés hús), mesterséges vitaminok, ásványi anyagok, antibiotikumok, gyógyszerek. Stb., gyógynövények (minimális mennyiség). Ilyen táplálékokkal, mint a száraztápok, konzervek, főttétel vagy ezek variációi, egész életére kiszolgáltatottá teszik az állatokat az állatorvostól.

Kutyára szalonnát!

A kutya, macska és más állatok számára történő tápgyártás, a legkevésbé irritáló és szembetűnő, profittermelő piaccá nőtte ki magát az utóbbi évtizedekben. Sajnos rendkívül nyereséges, egzisztencia teremtő tényező, a felelőségre vonás legcsekélyebb kockázata nélkül. Akiknek hivatásuk és kötelességük, dolguk lenne (állatorvosok), hogy őrködjenek az állatok egészségét fenyegető ördögien praktikus megoldásokkal szemben, az egészséget és az életet szolgálva mindenek felett. Ők maguk az állatorvosok teremtik meg és gyorsítják fel a szakmai feltételeket, (az örök éhségtől szenvedő, de a nagy zabálás reményébe, mint utolsó esélyt, az éhenhalás elkerülésének lehetőségeként), a bőséges profitot biztosító táp és állatgyógyszer gyártók sora előtt.

Bátran ki merem jelenteni, hogy az állatorvosoknak halvány fogalmuk sincs, a kutyák vagy más ragadozók és a növényevő állatok, tápláléklánc szükségszerű kapcsolatáról. Ha nem így lenne, akkor a kutyák és macskák ipari tápokkal, konzervekkel való tömködésében nem lenne ilyen szenvedélyes egyetértés és hallgatás. Fel sem tételezem, hogy az állatorvos társadalom, etika és erkölcsi küszöbje, oly magas lenne, hogy a minden napjainkat, mérgező tevékenységüket, nem érzékelik. Az állatorvosi kamarák erős lobbiként, képviselik egzisztenciális érdekeiket, és állnak a piaci tőke haszonelvű törekvései mögé.

A tisztes haszon reményében, nyugati mintára olyan állateledel áruházakat nyitnak, amelyek a hiánybetegségeket okozó tápok folyamatosan bővülő választéka mellett, már kínálják a lebetegített állatoknak gyártott, tünetkezelő gyógytápokat, patika szolgáltatás keretein belül.
Ugye nem kell mondanom, hogy kik a tulajdonosok! Állatorvos végzetséggel kérkedő bűnözök, akik a Dr.-i címet lebegtetik, használják a megtévesztés eszközeként, hogy a kisebbségi komplexusukat elnyomva, a lebetegített állatok számának folyamatos növelésével, tolják ki csöpp kis birodalmuk határát.

Az állatorvos = PÉNZ
A gyógyító = TISZTESSÉG
Ha találkozol vele, felismered!

Az állatorvos okítást végző oktatók, a teljes erkölcsi és etikai érzék, a tisztelet tökéletes hiányának megfelelve tesznek tanúbizonyságot, hogy kiválóan alkalmasak a feladatuk elvégzésére, hiszen a beteg állatok paradicsomi állapota, a kiváló okításuk gyümölcse. Megérdemelt elismerésként rájuk esküsznek a fiatal, állatkínzó képző egyetem végzősei is.

Amikor a hitványok esküjét elmotyogva Dr.-á., azaz állatorvossá avatják a tolakodó eminenseit. Az állatorvosok, az általuk működtetett praxisokon, rendelőkben, klinikákban, egyetemeken, intézményekben stb. végzett munkájuk minősége, az esküjükben vállalt kötelezettségüknek maradéktalanul megfelelnek. Nem lesz álmatlan éjszakájuk, lelkiismert furdalásuk, hisz az esküjük felmenti az ilyen alantas emberi érzések terhe alól. Mert ŐK ÁLLATORVOSOK, és nem gyógyítók. Sajnos ez nagy igazság, hisz a gyógyítás képességével születni kell, az egyetemi évek száma, csak az agymosásra, a gerinc megroppantására, a lélek elfásítására elegendő. Nagy eséllyel végzik el az állatorvosi egyetemet azok a kalmárvérű férgek (bocsánatot kérek a férgektől, hogy ilyen érték jelzőként használtam fel a rendjüket), akik azonosulnak az oktatóik hitványságával.

Teljes együttérzéssel viseltetek azon embertársaim iránt, akik a tiszta értékek vállalásával, végig küzdik a számukra kiábrándító egyetemi éveket, és a megmentett lelkiismeretük, tisztaságuk esküjével, szolgálják tovább a reájuk bízott lelkeket. Köszönjük meg a teremtőnek is nagylelkű bőkezűségét, hogy a milliónyi kufár szolgálója mellett, a tisztességre is szánt 1-2 nemes lelkű gyógyítót. Igen vannak állat gyógyítók is, mert a MAGYAR ember tisztessége mindenhol túlél, ahol az élet szükségét szenvedi a tisztességnek.

A bejegyzés kategóriája: állatorvos
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Miért betegek a házi kedvenceink? bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Miki papa hozzászólása:

  Tisztelt Doktor Úr!
  Minden szavával egyet értek. Sajnos ezek az esetek, dolgok amit Ön leírt az emberi gyógyításra is ráillik, nem csak sanyargatott állatainkra!
  Nehezen megy a korom végett az írás, szóban jobban kitudom fejezni ezen szomorú tényekről a véleményemet, gondolatomat.
  Adjon a munkájához erőt, egészséget, áldást a MAGYAROK ÖREG ISTENE!
  Az IGAZSÁG a leghatásosabb fegyver a gazság ellen. Ezért van küldetésünk a világban. Istenünk, nemes lelkünk, tisztességünk, becsületünk legyen Önnel és vélünk a gonosz kufár, nemzet, hazaáruló, országunkat kiárusítók, új honfoglalók elleni harcban.

  Szeretettel: Miki papa

 2. Aradi hozzászólása:

  Helloka! Valamiért nem jönnek az adatok ,hol a fele – eleje,köv. szintúgy a fele,v.közepe. Most végre egészet át tudtam nézni. Ez nem bizti ,de szerintem a Juhaszek nem vizilabdaztak ( mar csak a méret miatt is) a dr.Hargittai,a dr.Kósa Zita volt férje( a neve nem jut eszembe) az tutti,ezt csak megjegyzes,észrevétel. A masik problémám nem kérem a megoldó képletet, de kötelező a termékre rá írni a beltartalmat magyarul ( ,kínaiul,oroszul- ez csak :) ) mert hogy nagyon sok fajtanal specko hiányok léphetnek fel pl: malamut,husky-nal a cink felszivodasa ( mint tudjuk a cink felelős a növekedés,munkavégzéshez,bor,szőr.) dobi,spani,terrierek- rez ( majba felhalmozodva – majkarosodast okoz, 4-6 hetes kutya belrendszere nem kepes megemészteni a nyers ételt. Na most ezt itt befejezem mert disszertacio lesz belőle,a többit szoban.Tehát MIG nem tudom mik a fő alkotó elemei addig, nekem csak ” Grimm testvérek legszebb meséi -hez csatolom” pusszoka! :))

  • Semsey Richard hozzászólása:

   Kedves Csilla az általam összeállított növényi koncentrátum megegyezik a vadonélő állatok táplálék forrásaként elérhető, hatóanyag koncentrátumokkal, igaz, hogy pár millió hatóanyaggal több van benne, mint a világ összes gyári készítményében együtt megtalálható. De az is igaz, hogy ezek a tudatlan vadonélő állatok, hogyan képesek, egészségesek és ellenállóbbak sőt életben maradni a háziasított fajtársaikhoz képest, úgy hogy lehetőségük sincs ez ember állta biztosított csúcsminőségűnek aposztrofált, ipari hulladékokat fogyasztaniuk. A liberális tudomány érthetetlenül áll ezen jelenség előtt. A Te esetedben ha ragaszkodsz továbbiakban is a neves ipari hulladékokkal való mérgezéshez, akkor nincs más dolgod, csak folytatni a megszokott és jól bevált kínzását a kutyáidnak, hogy jó pacientúrát biztosíthass a többségében alantas szándékú állatorvos társadalomnak. Remélem továbbiakban is jó viszony jellemzi majd a kapcsolatunkat. Baráti üdvözlettel Richard

 3. Dr. Sebestyén Zsolt hozzászólása:

  Kedves Semsey Richárd, ha ez valódi név egyáltalán. Elképesztő tudatlanság és szándékos hazugságok keverednek ebben a koholmányban. Remélem valaki bepereli ezért, magam nem méltatom erre sem.
  További kellemes napokat kívánok sajnálatos állapotában.

  • Semsey Richard hozzászólása:

   …..tisztelt Sebestyén Zsolt, kíváncsi lennék azokra a pontokra amelyek kicsapták önnél a biztosítékot! …..nem vagyok rest megválaszolni a feltevéseit, de kérem, hogy szakmailag álljon ki a hivatása mellet és védje meg a mundér becsületét, ha úgy érzi, hogy van!

   …ezúton várom megtisztelő válaszát, üdvözlettel: Semsey Richard 20 éve autodidakta kutató és aktív állattartó! :)

 4. Melcsi hozzászólása:

  Udvozlom!
  en most kezdek csak foglalkozni a témával,a nyers hussal etetessel,sajnos egy tragikus dolog kovetkezmenye keppen!2 honapja kellett elaltatni a 6 es fel eves kiskutyámat,ugyanis tele volt daganattal,es mar menni is alig birt szegeny.most is konnyes szemmel irom ezeket a sorosat,annyira faj!!iszonyu elveszteni egy olyan elolenyt akit családtagként szeretunk,es olyan artatlan,huseges,es semmi mas nem szamit neki csak a gazda szeretete,es feltetel nelkul megbízik benne.es ha arra gondolok hogy en tettem ezt vele,en oltem meg……azokkal a szemet kutyakajakkal,amikrol foggalmam sem volt hogy ennyire karosak!ez valami borzalom.nehez feldolgozni!azota sokmindenre rajottem nagyon sokat olvastam az interneten a kutya etetessel kapcsolatban,ugyanis van egy masik kiskutyam is o masfel eves,meg nagyon fiatal,es nem szeretnem ot is ilyen koran elvszteni.persze amikor az orvost kerdetem miert lett ez a baja a kutyámnak,mitol van ez,azt mondta ezt nem lehet tudni!mar hogy ne lehetne,hiszen csak 1 dolog miatt lehet amit megeszik,de nem mondhatja hogy a kutyataptol!en nagyon megvetem,es neheztelek az allatorvosokra hogy meg ok ajaljak a sok szemetet hogy azokkal etessuk a kutyat.hiszen ok tudjak a leg jobban hogy az o emesztorendszeruk nem erre fejlodott,es nem tudjak megemeszteni a sok mesterseges szart,es csak betegsegek sorozatat zuditjak szerencsetlen artatlan kutyára.ezt muvelik az allatorvosok,ahelyett hogy tényleg segítenének.de persze a mai vilagba minden a penzrol szol,es nem az egeszseg szamit.hisz a sok hulye reklammal a tv ben kimossak az emberek agyat,ugyan ugy az embereknel is sajnos a gyogyszergyarto cegek diktalnak,nekik is az az erdekuk minel tobb beteg ember legyen,hiszen kulonben csodbe mennenek.sajnos ez a valosag!na de vissaterve a helyes etetesre,es mindenképp kiprobalom a dolgot,ezt a port,a kutyusom kulonben szereti a nyers hust,imadja a daralt marhahúst,es csirket,de a zolseget nem eszi meg!hiaba nyomkodom apróra ha megerzi hogy benne van hozza sem nyúl.ezert is jo szerintem a por.kulonben meg allergias is valamire mert allandoan vakarodik pedig nem bolhas.mar kicsi kora ota.meg nem jottem ra mire.csak egy kerdesem lenne a csontot is lehet nyersen adni?nem nagyon kemeny?azert is soktak megfozni nem?vagy ledaralva jobb?valaszat koszonom,es nagyon remelem en is pozitiv dolgokat veszek majd eszre kutyusomon,es hosszu elete lesz,legalabb neki.szamomra most ez a leges leg fontosabb!!!

 5. Melcsi hozzászólása:

  ja az elottem levo hozzaszolashoz,a doktor urnak pedik csak annyit uzennek,hogy ha az emberek tapasztaljak a valtozast pozitiv irányban,akkor on nem fogja oket meggyozni az ennenkezorol.a teny az teny,ehez nincs mit hozzafuzni,mindig is voltak es lesznek is osszetuzesek a sima orvosok,es a homeopata orvosok kozott.a kulonbseg hogy az orvosoknak az a feladatuk minel tobb gyogyszert kell “eladni”,a homeopata orvosok,pedig a természettel gyogyitanak,ahogy ez mindig is volt,ahogy termeszetes,hiszen “sz isten a gyógyszert a folbol adja,es az okos ember nem veti meg azt”

 6. Bea hozzászólása:

  Az állatorvosi eskü teljes szövege pedig ez:

  “Én ……………………. esküszöm, hogy állatorvos doktori képesítésemhez mindenkor méltó magatartást tanúsítok. A tanulmányaim során megszerzett tudásomat a betegségek megelőzésére, kezelésére, és a betegeim jóllétének elősegítésére használom. Igyekszem elkerülni, hogy az állatoknak szükségtelenül fájdalmat okozzak, és tudatosan óvom környezetünk sokszínűségét.
  Fogadom, hogy állatorvosi hivatásom gyakorlása közben az állat-egészségügyi, élelmiszer-biztonsági és állatvédelmi törvényeket és rendeleteket betartom. Szakértői véleményeket és bizonyítványokat mindig igaz meggyőződésem és legjobb tudásom szerint, egyéni érdekre való tekintet nélkül adok.
  Fogadom, hogy tudásomat, és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom és arra törekszem, hogy az állatorvos-tudomány, valamint az Állatorvos-tudományi Kar jó hírnevét öregbítsem, és megbecsülését előmozdítsam. (Isten engem úgy segéljen!)”

  Valahogy lemaradt ez eleje… alighanem a cikk többi része is ennyire megbízható…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>