Törpeschnauzer kan kutya emésztési problémáinak azonnali megszűnése

tóbiás törpeschnauzer focipályánKutyám 2009. júliusi fekete-ezüst törpsechnauzer kan kutya.

Etetésekor a legkülönfélébb tápokkal próbálkoztunk, mert egészen pici korától emésztési gondjai voltak (híg széklet, gyakori hányás). Mindezt gyulladásként illetve fertőzésként diagnosztizálták, és kölyök korában több szteroid- illetve antibiotikum kúrán átesett.

Öthónapos korától közel fél éven át ?kennelköhögésben? szenvedett, amitől, ha (napjában több ízben) rákezdett, megállni is képtelen volt a lábán, nem hogy sétálni vagy netán futni.

Számos orvos, kórház és klinika (köztük nagy tudású, lelkiismeretes és rendkívül alapos állatorvosok) vizsgálták a kutyát körülbelül egyéves koráig, amely időszak során a kutya változatlanul fennálló emésztési problémái és a meghatározhatatlan eredetű köhögés kezelésére ismételten több antibiotikum kúrán illetve egy tüdőendoszkópos vizsgálaton esett át.

A tünetek hullámszerűen erősödtek és enyhültek, míg végül a kutya táplálásában bekövetkezett változás fokozatosan felépítette a kutyát. Egy tünetmentesebb időszakban 2010 nyarán a Delectus száraztápjaira váltottunk, melyekből utóbb számos kombinációt kipróbáltunk.

A kölyökkortól fennálló állandó, kutyát és gazdát próbáló emésztési problémák gyakorlatilag azonnal elmúltak, míg a köhögés egyre enyhébb hullámokban tért vissza, majd körülbelül egy hónapot követően elmúlt. Ez az egyhónapos időszak a kutya állapotának javulására való tekintettel (az állatorvossal követő konzultáció eredményeként is) már gyógyszerek használata nélkül telt, és azóta, (immár több mint egy éve) sem került sor alkalmazásukra.

A speciális száraztápokkal történő etetés során, részben azok fejlesztésében való közreműködésként folyamatosan figyeltük, hogy a változatos és tudatosan változtatott összetételű tápok milyen hatást fejtenek ki a kutya emésztőrendszerére és viselkedésére. Egyes kombinációk híg, mások kemény székletet okoztak; egyes kombinációk adott szituációk (például tüzelő szukák, dominanciaharc) okozta sztresszhelyzetekkel együtt állva nehezen emészthetőek voltak a kutya számára, míg mások meghökkentő energiaszint növekedést eredményeztek. A Delectussal való együttműködés során végül minden apró részletet az adott kutya aktuális igényeihez igazítottunk, a táplálék összetételén túlmenően ide értve a kutya aktuális fizikai igénybevételét, az etetés időpontját és egyebek között az etetés valamint a sétálás sorrendjét, valamint az azok közt eltelő időt is.

Kutyámat 2011 nyara óta nyershússal és az ahhoz adagolt speciális, növényi összetevőket tartalmazó keverékkel etetem. Ez a táplálék kiváló erőben és kicsattanó egészségben tartja a kutyát, aki – nem mellékesen ? teljesen oda van érte! A kombináció a száraztáphoz hasonlóan az adott egyedre szabható, könnyen és hosszú ideig tárolható.

A Delectus tápjai felbecsülhetetlen szolgálatot tettek a kutyus egészsége érdekében, amiért köszönettel tartozom Semsey Richard Úrnak. Ezen elsődleges fontosságú kérdésen túlmenően említést kell tennem termékek áráról, melyek nem csupán a megspórolt orvosi és gyógyszerköltségek fényében, de a kereskedelmi forgalomban kapható tápok árával összehasonlítva is rendkívül korrektek. A Delectus tápjait szívből ajánlom mindenkinek, akik személyre (ebre) szabott szolgáltatásokkal, és kiemelkedő szakértelemmel készült eleséggel szeretnének hozzájárulni kutyájuk hosszú és egészséges életéhez.
tóbiás törpeschnauzer és társa
F. G.

A bejegyzés kategóriája: Gyógyult esetek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>